Bara massa vröl

Här pratas det hårdrock! Högt och lågt, vitt och brett. Oftast med kärlek, alltid med känsla!

2020 - Höjdpunkterna!

Kategori: Allmänt, Stone Hamlet Rockfest, hårdrock, punk, recension, tips

Det här märkliga året började så jäkla bra, och även om den förbannade coronapandemin ställde till och in det mesta så finns det faktiskt några riktiga höjdpunkter under detta, i mitt personliga tycke, helt makalösa år!
 
 
Årets Metal
 
Om jag zoomar ut lite så är det utan tvekan Avatar med "Hunter Gatherer"-plattan som kniper den platsen. Ett otroligt välproducerat, hårt och tungt album som i min bok har allt! Men så finns det också ett helt suveränt debutalbum som personligen har gett mig styrka och kraft att fortsätta framåt när det här året har varit som tyngst, dick-picsen har haglat och jag har behövt tuffa till mig och växa som person. Och det är SCARLET"Obey the Queen".
 
Scarlet - videoinspelning av #BOSSBITCH
 
 
Årets Rockplatta
 
Jag skrev det redan i somras när jag recenserade den här fullpoängaren, och jag håller stenhårt fast vid det nu också; Thundermother -"Heat Wave".
 
 
Årets Skrikterapi
 
I år har jag behövt den här kategorin mer än nånsin, och KNOGJÄRN klev verkligen in och levererade en helt makalöst bra platta i och med "Stora och Farliga". Fan vad vi har skrålat och skrikit oss igenom vardagen tillsammans!
 
 
Årets Growl
 
Helt utan tvekan sitter Isabell Hag från LÝSIS på en av Sveriges absolut vassaste röster när det kommer till growl. En dröm att få uppleva henne live en dag! 
 
 
Årets Punkalbum
 
Jag tog EN genomlyssning och blev helt kär! Världen Brinner med sitt fantastiska album "Vi Äger Natten"
 
 
Årets Debutsingel
 
Jag gillar ju när det smäller till i bröstet, och den känslan gav Tsar Bomba mig helt klart med sin "Ctrl + Alt + Bomba"
 
 
Årets Debutalbum
 
Här pratar vi inte bara smäll i bröstet, utan det var total överkörning av just TOTAL och deras "Vansinnigt vackert men fult". Tack, tack, tack!!!
 
 
Årets Bästa
 
All förhandslyssning! Det är lycka om nåt att få musik skickad till sig!
 
 
Sen finns det ju såklart också en Topp 3 - Upplevelser från året!
 
Om jag tyckte att det var maxat att få intervjua Guernica Mancini inför Thundermothers släpp av "Heat Wave", så var det ingenting jämfört med att få sitta tillsammans med henne på en trappa utanför Nox Rocks livestream-studio i slutet på sommaren och höra henne sjunga tillsammans med Gabbe från Crash Diet. Magic moment om nåt, och en grymt kul tillställning!
 
Diverse musiker och branschfolk, Nox Rocks, augusti 2020
 
 
Att få äran att inte bara träffa, utan att faktiskt bli inbjuden till självaste videoregissören Patric Ullaeus kontor! Behind the scenes, liksom! Fatta stort för en metal-nörd som mig!!!
 
 rEvolver Film Company
 
 
En helt perfekt operfekt covid-anpassad gravölsfest för Stone Hamlet Rockfest i Vattholma med bland annat Lady Ba'Gash och Teddy Möller från Satans Kadaver på den lilla scenen. Helt fantastiskt!
 
 Lady Ba'Gash, augusti 2020
 
 
Tack för det här året, hörrni! Det har varit otroligt roligt, och jag hoppas så mycket på att få lös lite mer tid för den här bloggen till nästa år. Musik är livet!
 
Ha det bäst och rock on!