Bara massa vröl

Här pratas det hårdrock! Högt och lågt, vitt och brett. Oftast med kärlek, alltid med känsla!

The Other Side

Kategori: hårdrock, recension, singelsläpp, tips

Uppsalabandet Quantum Leap har släppt en ny singel, och det retar mig nåt så grymt att jag inte kommer att få se dem spela live senare i sommar som planerat!
 
RECENSION
 
Quantum Leap - "The Other Side"
 
Jag gillade verkligen debutplattan "No Reason" och har varit väldigt nyfiken på hur den skulle följas upp, och jag kan säga att Quantum Leap inte gör
mig besviken alls med "The Other Side"!
 
 
 
De har verkligen ett eget, originellt sound i sin garagerock/postpunk, och trots att det finns väldigt tydliga influenser till Bowie och klassisk 70-tals rock, är det här så jäkla ultra-modernt! Just den här låten vinner extremt mycket på att spelas på hög volym, och blundar man dessutom samtidigt så är det väldigt lätt att inbilla sig att man står på en stor arena, och det är precis där som "The Other Side" hör hemma! Häftigt, ösigt och storslaget!
 
Bandet säger själva om låten, som är första smakprov från kommande albumet "Alien Planet", att den "kan tolkas som en kommentar till den plats mänskligheten befinner sig på med pandemier och ekologisk kollaps. Tänk dig att du står på toppen av allt och nu kan det bara bli sämre. Pest eller kolera..."
 
Men trots att det är en dyster låt textmässigt så tycker jag att den ger kraft, energi och hopp, kanske just för den stora och väldigt spännande ljudbilden. Det ÄR medryckande arenarock som lyfter humöret, och jag vill liksom aldrig sluta lyssna! Det här ger minst sagt skapliga förväntningar på plattan
som släpps i augusti!
 
 Quantum Leap, Pressbild
 
Quantum Leap som består av Björn Norberg gitarr och sång, Mats Gustafsson trummor och Andreas Hennius på bas, planerar även en video till "The Other Side" senare i sommar, vilket ju blir nåt att se fram emot när spelningarna ligger nere. Bandet var aktuella med att i augusti spela på Stone Hamlet Rockfest i Vattholma, men även den festivalen har ju tråkigt nog fått flytta fram ett helt år till augusti 2021 istället.
 
 
Men hell yeah säger jag till grymma singel- och skivsläpp när abstinensen efter livemusik är som störst! Snart måste det vända, det bara måste!
Och då jäklar finns det mycket att ta igen!
 
Ha det bäst hörrni och rock on!