Bara massa vröl

Här pratas det hårdrock! Högt och lågt, vitt och brett. Oftast med kärlek, alltid med känsla!

Browsing baby!!

Kategori: hårdrock, recension, skivsläpp

RECENSION
 
Browsing Collection "Cyber Space Buffet"
 
Läste på bandets Facebook-sida; "Swedens toughest and tightest musical bitchslap is spelled Browsing Collection!" 
 
Och Hell Yeah svarar jag på den!
 
 
 
Det här bandet har så sjukt mycket attityd i sin punk-rock osande hårdrock, och det är ös rakt igenom den här skivan, som är bandets andra fullängdare.
 
"Break Closed-Minded Bars" som inleder är inte bara en stark låt, utan textmässigt en härlig känga till alla dessa trötta människor med onödigt mycket fördomar. Och det märks rakt igenom att det här är en platta med väl genomtänkta texter. Självständigt och starkt i "SVÄNG.mp3" och det ännu starkare systerskapet i "Sister Code". 
 
Det här är så galet snyggt paketerat hela alltet!
Sången är klockren. Musiken tung, snabb och spännande!
Vissa av låtarna gör såna svängar och taktändringar att jag direkt kommer på mig själv med att tänka på Iron Maiden, speciellt i "Oh No" och "Souls For Sale". Så jäkla imponerande brudar!! 
 
Jag har egentligen bara en hel massa superlativ att ösa över det här Skövdebandet bestående av Carro Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren och Nora Lenngren. 
 
Ni är så otroligt jäkla bra på det ni gör, och jag ler mig igenom hela den här skivan!
 
Läste att Browsing själva tidigare sagt "working on a new album that will blow your brains out", och med resultatet framför mig så kan jag bara säga ett stort jävla GRATTIS! 
 
 Browsing Collection, här med Robin Wernebratt på trummor, Backstage Rockfest, Lidköping 2019
 
 
Ett andra album som jag måste säga lite om är
 
Frances Bloom "Shadows"
 
Det här debutalbumet har blivit en riktig favorit hos mig. 
Hårdrock med en touch av grunge, men för mig får det kallas vad som bara de fortsätter att leverera. För leverera gör de!
 
Bandet består för övrigt av André Andersson, Freddy Flanell, Jerry Ossmark, Andreas Lindqvist och Alex Wikström.
 
 
 
Flera av låtarna är tidigare släppta som singlar och var väl inlyssnade när skivan kom, men det är här är så otroligt bra!
 
André har en galet spännande röst, ett rasp jag verkligen gillar, och i de ösiga låtarna är han briljant! Men känslomässigt, när han släpper på i den lugnare "Seasons". Alltså magi!
 
Och när man dessutom får en hel platta med texter som berör och som man kan ta till sig så är det ju ytterligare en nivå av ren nöjdhet!
 
"The Harder They Fall", "Animal", och "Let It Go" är tre låtar jag ändå måste nämna. Tunga och ösiga, såna jag bara längtar efter att få höra och uppleva live en dag!
 
 
Kul att ni hänger här hörrni! Ha det bäst och rock on!!