Bara massa vröl

Här pratas det hårdrock! Högt och lågt, vitt och brett. Oftast med kärlek, alltid med känsla!

Älskar livestreams!

Kategori: hårdrock, livestream

Men herregud, hur ska man hinna med allt...var min tanke inför förra helgen.
Två spelningar under fredagskvällen och en på lördagen.
Och så familjen på det! Rätt maxat!
 
Tänkte jag, slog igång datorn och gick all in på livestreams!
 
Age of Reflection
 
Jag måste börja med att säga att det här var en riktigt snygg spelning sett till ljus och ljud. Otroligt proffsigt! Sen är Age of Reflection ett band som, även om jag aldrig sett dem live på riktigt, håller hög kvalitet på det de gör. Vilket också märks i kommentarerna under streamen. Mycket positivt som sägs från folket
runt om ute i europa!
 
Västeråsbandet Age of Reflection spelar alltså riktigt klassisk melodiös rock. Jag själv lyssnar ju egentligen mer på tyngre och hårdare musik, men har några riktiga guldkorn från det här gängets senaste platta "A New Dawn" som kom 2019. Bland annat "Here I Stand", och jag tycker det märks att även bandet gillar den låten för det lyfter ytterligare ett snäpp i livestreamen när de kör just den! Men överlag alltså en bra spelning rakt igenom, och det märks så tydligt att det här är ett band som trivs tillsammans och med att stå på scenen!
 
 Age of Reflection, skärmdump från livestreamen
 
 
Battering Ram
 
Det här har ju verkligen blivit ett av mina absoluta favoritband, och just den här livestreamen är den andra de bjuder på nu under coronatider.
 
Och de gör det så bra!
 
Trots att de är i deras enkla replokal. Trots att det inte är extra ljus och ljud på plats... Men ändå så visar de igen att de är ett band som vet vad de pysslar med och att alla timmars rep har gett ett grymt resultat! Det är äkta, det är tight, det är hårt och det är fullt ös från start till mål!
 
Kvällens spelning inleds med "Stronger Forever" och nog fan märks det i kommentarerna att folket "på plats" trivs precis lika mycket som jag!

(Och appropå att trivas så har det här blivit ett så jäkla kul sätt att "umgås"! Vi är många som drar runt på diverse olika livestreams och hänger med varann över diverse skålar och allmänt prat! Så tack till alla er likasinnade som förgyller
den här karantäntiden på bästa sätt!)
 
Bandet matar på med ett gäng låtar till, bland annat "The Sign" och "Taking My Time" från debutplattan som kom tidigare i år innan de drar till och avslutar med nya, kanske inte ens helt färdiga "Pieces" (ska spelas in i sommar!) som är en jäkligt grym låt med klockrent Battering Ram-sound! Väl värd att vänta på!
 
 Battering Ram, skärmdump från livestreamen
 
 
Thundermother
 
Ja alltså tyckte jag att fredagen levererade, så OH MY FUCKING GOD när Thundermother på lördagskvällen kliver upp på scenen och helt totalt ställer skåp!
 
Det finns många band och artister som måste anstränga sig och jobba hårt för att nå upp till den nivå som Thundermother mest ser ut att leka fram. De är så trygga på scenen och med varandra att jag bara ler!
 
Det här är inte skitigt och rått på nåt sätt, men det är ATTITYD och rock 'n' roll som går rakt igenom skärmen! Och några låtar in, när "Revival" spelas, så följer jag självklart uppmaningen att sjunga med! Igen själv i mitt kök, men ändå helt uppslukad av musiken och framträdandet! Magiskt att få uppleva!
 
De bjuder på passion och ös rakt igenom med låtar som "Whatever", "Hellevator", "Deal With The Devil" och nya singeln "Driving In Style" som gör sig otroligt bra live! Och avslutningen med "We Fight For Rock n Roll" alltså!
Så grymt! Och snälla Thundermother, sluta aldrig göra det! Ni behövs!
 
 Thundermother, skärmdump från livestreamen
 
 
Och en påminnelse om nån kanske har missat; på lördag 30/5 kl 19 har
Knogjärn livestreamad spelning/releasefest på Facebook för nya skivan!
Vi ses väl där??!
 
Ha det bäst hörrni och rock on!