Bara massa vröl

Här pratas det hårdrock! Högt och lågt, vitt och brett. Oftast med kärlek, alltid med känsla!

När tidvattnet rullar in!

Kategori: hårdrock, recension, skivsläpp, tips

Jag har ju för fan paus här! Och jag ligger dessutom sjuk! Och är egentligen i behov av hårdast möjliga ångestdämpande skrikterapi, trodde jag... Men så dyker den här skivan upp! TIDVATTEN, vad gör ni med mig??!
 
RECENSION
 
TIDVATTEN - "TIDVATTEN"
 
 
 
Jag är just nu på en första genomlyssning bara, och det här blir nog fasen inte nåt sakligt alls, utan rent baserat på mina känslor. Men eftersom hela jag just nu är en ren känslostorm så bara skriver jag! Åk med om ni vill!
 
Musiken är mullrig rock under en lite poppigare yta. Välgjord, delvis hårdare och tyngre (jag gillar gitarren!) men inte aggressiv som det jag brukar dras till...utan mer glad och medryckande...och jag är i chock över att jag just därför känner så mycket! Dessutom är det redan när introt går över i första låten "Ta mig tillbaka" som den här skivan har mig helt fast. Och det har faktiskt inte hänt på det här sättet sen Sabaton släppte albumet "Carolus Rex"!
 
En tanke som slår mig dock är att om de riktiga kritikerna som "kan sånt här på riktigt" slår ner på nånting så är det nog de "enkla klyschiga textfraserna" som dyker upp här och där, och eftersom det här är en rockplatta på svenska så blir de såklart extra tydliga. Men jag upplever det så jäkla befriande! Faktiskt väldigt förlösande och enkelt och rakt och bara jävligt skönt! Att det dessutom finns en riktig svensk rockballad, "Att du finns kvar", med på skivan, med gitarrsolo och ett litet stick med trumslag (alltså tänk schlagervärldens tonartshöjning med Carola-fläkt för att förstå storheten) - det är så jäkla magiskt! Och vi som minns 80-talet fattar på riktigt. Grattis till oss!
 
Det här är alltså TIDVATTEN's första fullängdsalbum och Kalmar-bandet består av Emil Svensson sång, Felix Jidefur Petersson gitarr, Manfred Sjöstedt bas och Linus Jidefur på trummor. Och jag kan bara säga ett STORT GRATTIS till en fantastisk debutplatta, och ett STORT TACK för att ni just idag gav mig ett leende, en värme och en påminnelse om att utan musiken är jag ingenting - och att orden kanske visst finns kvar!
 
 
Ta hand om er därute, hörrni, så ses vi när vi ses. Rock on!