Bara massa vröl

Här pratas det hårdrock! Högt och lågt, vitt och brett. Oftast med kärlek, alltid med känsla!

Sue and her Queendom!

Kategori: female fronted, hårdrock, intervju, singelsläpp, tips

Åsa och Tony Netterbrant som tidigare har haft bandet Zephyra satsar på nytt med Slashy Sue, och jag fick nu inför det andra singelsläppet en liten
intervju med dem!
 
Slashy Sue bygger alltså på den fiktiva karaktären Susan Henderson, en seriemördare som på 90-talet mördade och åt 37 personer.
Hur sjuka är ni egentligen? Och hur kom ni upp med idén?
 
"Haha! Lagom sjuka skulle vi säga. Sådär svenskt mellanmjölkssjuka!
Idén kom som en reaktion på att vi ville göra nåt utanför Zephyra, medan Zephyra fortfarande var aktivt. Något nytt, med en tydlig ram och rakare/enklare musik, jämfört med Zephyra där musiken var väldigt melodisk och mångsidig med många taktbyten. När beslutet att lägga ner Zephyra kom så ville vi, efter lite vila från musiken, fortsätta med just Slashy Sue. Vi har otroligt roligt ihop, och det ger en frihet att leva ut lite galna idéer i musikvideoplaneringen."
 
 Slashy Sue, från bandets Instagram
 
Hur gick tankarna, och hur är det att skriva fiktivt jämfört med baserat
på verkligheten?
 
"Till skillnad mot Zephyra, där texterna är hämtade ur verkligheten och de egenupplevda känslorna, är texterna författade i Slashy Sue. Men de har dock en undermening om man lyssnar riktigt noga. När man skriver om sina egna känslor och tankar kan det inte bli fel, men att skriva fiktivt gör att det går att ta ut svängarna mer och fantisera lite."
 
Hur ser skrivprocessen ut?
 
"Processen ser likadan ut som den alltid har gjort så länge vi har hållit på med musik tillsammans. Tony skriver all musik (även sången), men i Slashy Sue har nog Åsa en större del i skaparprocessen än tidigare. Hon kommer med idéer om låtuppbyggnad och skriver vissa sångpartier, samt en del text. När vi håller på med musik fokuserar vi på det vi gör, och båda har en stark vilja att det ska bli så bra som möjligt. Tony har mest fokus på musiken, medan Åsa är den som
är konceptskaparen (design, karaktär etc)."
 
 Slashy Sue, från bandets Instagram
 
Fler singlar inplanerade?
 
"Inga fler fristående singlar är planerade just nu, däremot är planen att spela in en EP (den är redan på gång!). Och till skillnad mot i Zephyra så gör vi
hittills ALLT själva."
 
Utöver nysläppt singel, något spännande på gång?
 
"I dagsläget tittar vi på lite samarbeten och kreativa idéer inför den kommande EP:n. Åsa gästsjunger även på en låt på SCARLET's kommande platta, vilket är något smaskigt att se fram emot! (Och här måste undertecknad flika in, att det är rent av nåt jävligt smaskigt att se fram emot, för den låten är BRUTAL!!)"
 
Framtiden för Slashy Sue?
 
"Coronapausen i musikvärlden är verkligen fruktansvärd för många artister, men gör att vi har tid att titta på framtiden för Slashy Sue. Planen är att göra projektet till ett liveband, och detta i samband med EP-släpp. Hela konceptet är solitt i grunden, och vi vet vad vi vill med det här. Det tar en stund att bygga upp bandet från grunden, men vi vet vilka nitar vi INTE ska gå på den här gången."
 
Så fantastiskt roligt att ni tog er tid för mina funderingar. Tack!
 
 
Och så var det ju det här med singeln!
 
 
"They Call Me Sue" 
 
 
 
Industrimetall i sin snyggaste form, och jag har gjort mig skyldig till åtskilliga lyssningar redan, för det här är riktigt bra! Det är hårt, snabbt och rakt på med en helhet låten igenom, och texten sitter klockrent ihop med musiken. Och sammantaget låten med musikvideon så är det även väldigt tydligt att det finns en tanke med hela konceptet, just för att det inte blir spretigt nånstans. Och Åsas helt otroliga röst lyfter såklart alltihop ytterligare ett snäpp!
 
Jag har för övrigt lagt länkar här på sidan till bandets Facebook och Instagram, klicka er vidare dit och ta en titt själva vetja! Jag är iallafall supernyfiken på fortsättningen med Slashy Sue, för här finns det både förutsättningar och kvalitet för att bli nåt riktigt stort!
 
 
Igen - Tack Slashy Sue!
 
Ha det bäst hörrni och rock on!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: